Piwo MENABREA „L’ITALIA A TUTTA BIRRA” EDIZIONE LIMITATA
Limitowana edycja piwa Menabrea "L'Italia a tutta birra" z wizerunkami najsłynniejszych włoskich miast. Klasyczne włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Piwo MENABREA LA 150° STRONG
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Strong Lager, podwójnie słodowane, o bogatej strukturze, dobrym, pełnym ciele i pełnym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego i chmielu. Znakomite do wędlin, makaronów, czerwonych mięs, dojrzewających serów.
Piwo MENABREA LA 150° AMBRATA
Specjalność browaru, piwo do celebrowania. Włoskie piwo bursztynowe typu Märzen na bazie alpejskiej wody, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Piwo o dobrym ciele, delikatnej i kremowej strukturze, pełnym smaku. Znakomite do skorupiaków, białych mięs, dojrzałych serów, risotto i dań z ryżu.
Piwo MENABREA ZERO ZERO 0,0%
Włoskie piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji typu Lager o harmonijnym, pełnym smaku i delikatnej goryczce. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Idealne do owoców morza, dań z ryżu, świeżych serów, deserów.
Piwo MENABREA ARTE IN BOTTIGLIA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym i świeżym smaku. Zrodzone z pasji i kreatywności. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego i chmielu. Idealne w różnych kombinacjach smakowych: znakomite do tempury, wieprzowiny, świeżych serów, a nawet delikatnych słodyczy.
Piwo MENABREA LA 150° WEISS
Włoskie białe piwo górnej fermentacji typu Weiss, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym, świeżym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego, chmielu i drożdży. Znakomite do deserów. Doskonale komponuje się z szerokim wachlarzem potraw.
Piwo MENABREA LA 150° BIONDA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
BaBàrattolo al Rum
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo al Rum e Cioccolato
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem i czekoladą. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo in barattolo al limoncello
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana limoncello. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
Polselli MANITOBA Farina di grano tenero tipo 0
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.
Polselli Farina Linea 00 Superfine Soft
Mąka typu 00 Superfine Soft z miękkich ziaren pszenicy Ideale per Pizza. Szczególnie polecana do przygotowania pizzy, focacci i chleba z ciasta przygotowanego metodą pośrednią.
Polselli Farina Orzo Tostato
Mąka z miękkiej pszenicy typu 1 z mąką z prażonego jęczmienia i płatkami owsianymi. Znakomicie komponuje się z tuńczykiem, roślinami strączkowymi i grillowanymi warzywami
Polselli Farina 00 Ideale per Dolci
Mąka z miękkiego ziarna pszenicy typu 00 do wyrobu ciast i wyrobów cukierniczych o kruchej, napowietrzonej strukturze, strukturze miękkiej, wyrobów drożdżowych, ciasta francuskiego oraz ciast wymagających długiego przygotowania
Polselli Farina al Grano Arso
Mąka pszenna z dodatkiem mąki z palonego ziarna, o wyższej zawartości białka i zwiększonej zawartości soli mineralnych. Dobrze komponuje się z brokułami, świeżą kiełbasą wieprzową, skorupiakami (omułkami, małżami), szparagami.
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.
Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.