Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny – bez konserwantów i sztucznych barwników.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto, salami, mortadella, speck, pancetta i szynkę parmeńską. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

45 produktów
Delduca - placeholder

Prosciutto Cotto Fattoria

Gotowana szynka z udźca wieprzowego z dodatkiem soli, rozmarynu, pieprzu, czosnku i białego wina. Włoska wędlina o niepowtarzalnym smaku i gwarantowanej wysokiej jakości.

Delduca - placeholder

Prosciutto Cotto Ricco

Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i o intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i różnego typu sałatek.

Delduca - placeholder

Prosciutto cotto a fettine

Włoska gotowana szynka wieprzowa w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealnie nadaje się na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy czy też składnik dań głównych.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Speck Sauris

Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Salsiccia piccante Sauris

Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino

Delduca - placeholder

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Filetto di Sauris

Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Delduca - placeholder

Finocchiona

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Delduca - placeholder

Guanciale di suino

Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik.

Delduca - placeholder

Lardo in conca

Lardo in conca to słonina z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i delikatny, a pokrojony na cienkie plasterki, może być dodatkiem do grzanek czy focacci. Nadaje się również idealnie do pizzy oraz do polenty podawanej na ciepło.

Delduca - placeholder

Mortadella a fettine

Mortadella Bolońska w plasterkach

Delduca - placeholder
La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP.

Delduca - placeholder

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Włoska mortadella bez dodatku pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego.

Delduca - placeholder

Pancetta affumicata

Pancetta Affumicata to dojrzewający boczek wieprzowy wędzony. Tradycyjna włoska pancetta jest jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Ten wędzony boczek suszony charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Delduca - placeholder

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów