Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny – bez konserwantów i sztucznych barwników.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto, salami, mortadella, speck, pancetta i szynkę parmeńską. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

21 produktów
Delduca - placeholder

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder
La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP.

Delduca - placeholder

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Włoska mortadella bez dodatku pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego.

Delduca - placeholder

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Delduca - placeholder

Pancetta arrotolata al pepe nero

Rolada z boczku w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Posiada delikatny, słodkawy smak. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Delduca - placeholder

Pancetta magretta

Dojrzewająca rolada z chudego boczku. Przygotowana z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo a fettine con separa fette

To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo estero pressato

Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo MATTONELLA

Sezonowana i prasowana włoska szynka wieprzowa dojrzewająca. Wędlina idealnie nadająca się do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”

Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa i stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Znane i cenione prosciutto.

Delduca - placeholder

Salame Felino IGP

Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym zapachu i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP.

Delduca - placeholder

Salame Milano

Charakterystyczna włoska wędlina o słodkim i delikatnym smaku, przywodząca na myśl najbardziej szlachetny rodzaj mięsa. Niezwykle popularne salami będące idealnym składnikiem pizzy i kanapek.

Delduca - placeholder

Salame Napoli

Popularna włoska wędlina wieprzowa o charakterystycznym czerwonym kolorze, typowym dla południowych Włoch. Produkowana od wielu lat w całym regionie Campania. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada delikatny aromat i smak będąc idealnym uzupełnieniem deski wędlin.

Delduca - placeholder

Salame Napoli TOP

Wyselekcjonowane, suszone mięso wieprzowe o delikatnym aromacie. Idealna do kanapek oraz na talerzu wędlin jako przystawka. Zadowoli każdego konesera włoskich szynek.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów