Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

41 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobarricato

Nowość

Ser dojrzewający z niepasteryzownaego mleka krowiego typu pasta filata uszlachetniany w baryłkach z wytłokami czerwonych winogron i czerwonym winem. Doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Don Carlo

Nowość

Ser twardy z niepasteryzowanego mleka krowiego, na koziej podpuszczce, dojrzewający minimum 3 miesiące. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi białymi winami oraz młodym czerwonym winem. 

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Blugins® LUXURY DESIGN

Nowość

Intrygujący ser pleśniowy powstały z mariażu mleka krowiego i jednego z najbardziej lubianych alkoholi na świecie, Ginu Roby Marton. Doskonały na deskę serów. Znakomity zwłaszcza jako dodatek do risotto.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61® LUXURY DESIGN

Nowość

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Dojrzewa w winie Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków, łacząc w sobie ostry, słonawy smak sera ze słodkimi nutami owoców czerwonej żurawiny i aromatem wina

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Abbondio senza lattosio

Nowość

Miękki ser z mleka krowiego bez laktozy, dojrzewający min. 4 miesiące, o zdecydowanym i intensywnym smaku. Świetny na deskę serów. Ser dla osób z nietolerancją laktozy.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Briscola® Bio al Raboso

Nowość

Briscola BIO to organiczny ser rzemieślniczy z pasteryzowanego krowiego z regionu Veneto, dojrzewający min. 4 miesiące, uszlachetniany winogronami i winem "Raboso DOC"

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mini Mozzarelline fior di latte

Nowość

Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Monte 27 Vecchio

Nowość

Ser Monte 27 Vecchio to twardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego z regionu Veneto, dojrzewający 7/8 miesięcy. Bardzo aromatyczny, przyjemny i wyraźny w smaku, lekko pikantny. 

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore

Nowość

Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata al Tartufo d’amore

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella treccia d’amore

Nowość

Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią jako caprese.

Delduca - placeholder
Nowość

Formaggio Spalmabile

Nowość

Śmietankowy serek do smarowania o delikatnej, kremowej konsystencji. Idealny w zestawieniu z surowymi i gotowanymi warzywami, doskonały do pierwszych włoskich dań, na tramezzini i pizze gourmet.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata Affumicata d’amore

Nowość

Wędzony ser podpuszczkowy z mleka krowiego wypełniony stracciatellą z regionu Apulia o zdecydowanym smaku i aromacie. Idealny jako samodzielna przekąska między posiłkami jak i do sałatek, makaronów, włoskich wypieków i na pizzę

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella fior di latte d’amore

Nowość

Mozzarella w kuleczce z mleka krowiego typu pasta filata. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Doskonała na zimno z pomidorami i bazylią jako caprese i na ciepło na pizzy, grzankach i w daniach zapiekanych.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Stracciatella Gioiella

Nowość

Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego o delikatnej konsystencji wzbogacony śmietanką z regionu Apulia o aksamitnej i delikatnej konsystencji

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Stracciatella d’amore

Nowość

Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego w kremowej śmietance z regionu Apulia. Aksamitna i delikatna konsystencja, która "rozpływa się w ustach".

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza affumicata d’amore

Nowość

Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza bianca d’amore

Nowość

Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Caciottina Dolomiti

Nowość

Delikatny ser stołowy z pełnego pasteryzowanego mleka krowiego o mleczno-śmietankowym smaku

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Masło Burro

Masło Carpenedo to masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch.

Delduca - placeholder

Ser Asiago DOP

Delikatny ser półtwardy z surowego mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa około 6-7 miesięcy.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Caciotta di Mucca

Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Delduca - placeholder

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Delduca - placeholder

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni. Dolomitico ma cylindryczną formę i piękną bursztynową skórkę z ciemnym żyłkowaniem, w której silnie zaznaczony jest aromat chmielu.

Delduca - placeholder

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Mozzarella

Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca

Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonała na pizzę i do gotowania.

Delduca - placeholder

Ser Pannarello Biologico

Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Delduca - placeholder

Ser Piave DOP

Piave to twardy ser z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek. Sezonowany jest od 2-6 miesięcy.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta affumicata

Ser Ricotta affumicata – wędzony ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem. Wędzona naturalnym drewnem bukowym.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów