Oryginalne włoskie sery
Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.
Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

Ser Burrata Affumicata Ignalat
Włoski kremowy serek typu pasta filata, wykonywany ręcznie, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki, to ewolucja klasycznej burraty z regionu Apulia.

Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.

Ser Burrata Ignalat
Niewielka burrata w formie kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonała na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.

Ser Caciotta di Mucca
Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Ser Pecorino primo grezzo
Ser dojrzewający o białym miąższu i intensywnym aromacie, z zewnątrz pokryty oliwą z oliwek, dzięki której skórka uzyskuje charakterystyczny ciemny kolor.

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al tartufo
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej

Ser Pecorino toscano fresco alla noce
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde
Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo
Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni.

Ser Stracciatella Ignalat
Niezwykle kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
