Oryginalne włoskie sery
Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.
Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

Ser Ricotta
Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych np. mozzarelli, z mleka krowiego i śmietanki. Idealna jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.

Ser Caciocavallo dolce (provola)
Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Ser Caciotta di Mucca
Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Ser Mascarpone
Śmietankowy, kremowy serek produkowany na bazie mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu, serników oraz wielu dań na słonych i słodkich.

Ser Mozzarella
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego
Zachwyć podniebienia swoich klientów
