Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

12 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Affumicata Ignalat

Nowość

Włoski kremowy serek typu pasta filata, wykonywany ręcznie, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki, to ewolucja klasycznej burraty z regionu Apulia.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata al Tartufo Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Ignalat

Nowość

Niewielka burrata w formie kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonała na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat

Nowość

Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al tartufo

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alla noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Stracciatella Ignalat

Nowość

Niezwykle kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów