Polselli Farina Multicereali
Mąka wieloziarnista o bursztynowym kolorze, z nieco intensywniejszymi odcieniami ziaren i o przyjemnym aromacie świeżo upieczonego chleba.
Polselli Farina al Germe di Grano
Mąka pszenna z aktywnymi zarodkami pszenicy mielona na żarnach, o smaku i zapachu tradycyjnie wytwarzanej rzemieślniczo mąki.
Polselli Farina alla Curcuma
Mąka pszenna z kurkumą to bardzo aromatyczna mąka o intensywnym żółtym kolorze ochry, słodkim smaku i ostrym, gorzkim zapachu.
Polselli Farina alla Canapa
Mąka pszenna z dodatkiem mąki z nasion konopi ma dość ciemny, lekko zielonkawy kolor i pełny orzechowy smak.
Polselli Farina alla Paprika
Mąka pszenna z papryką wyróżnia się swoim czerwono-koralowym kolorem z widocznymi ciemniejszymi punkcikami.
Polselli Farina al Grano Arso
Mąka pszenna z dodatkiem mąki z palonego ziarna, o wyższej zawartości białka i zwiększonej zawartości soli mineralnych. Dobrze komponuje się z brokułami, świeżą kiełbasą wieprzową, skorupiakami (omułkami, małżami), szparagami.
Polselli Farina al Farro
Mąka pszenna z dodatkiem mąki orkiszowej i aktywnych zarodków pszenicy.
Polselli Lievito secco natura
Drożdże suche do wyrobu pizzy, chleba. 100% naturalny zakwas. Produkt o wyjątkowych właściwościach potrafiący poprawić smak i aromat wyrabianego ciasta, zwiększając jego elastyczność i wytrzymałość.
Olive nere grecia con osso
Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.
Olive nere senza osso in latta
Drylowane hiszpańskie czarne oliwki w puszce bez pestek. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.
Olive verdi senza osso in latta
Drylowane zielone oliwki hiszpańskie. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.
Salame Napoli
Włoska łagodna wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, wyprodukowana wg oryginalnej receptury z Kampanii. Idealna do kanapek i na talerz wędlin oraz tradycyjnych włoskich dań neapolitańskich. Znakomita z czerwonym winem.
Ser Pecorino romano DOP
Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.
Ser Pecorino romano DOP buccia nera
Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego o ostrym smaku i intensywnym aromacie, dojrzewający ok. 8 miesięcy. Ser o antycznym pochodzeniu, wywodzący się z regionu Lacjum. Doskonały jako ser do tarcia. Znakomity do wielu receptur, zwłaszcza do spaghetti carbonara, do amatriciany, spaghetti cacio e pepe.
Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT
Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.