Ser Provolettina Auricchio
Ser półtwardy z mleka krowiego produkowany według antycznej, tradycyjnej receptury wytwarzania Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawiam, że jest on sprężysty i delikatny w smaku. Doskonały jako składnik przekąsek czy pierwszych i drugich dań głównych, w formie panierowanej, smażonej, grillowanej lub pokrojony w kostkę jako składnik sałatek.
Ser Provolone dolce Auricchio
Łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka. Składnik wielu receptur kuchni włoskiej, zwłaszcza tych łatwych i szybkich w przygotowaniu np. pizzy, tostów.
Ser Provolone piccante Auricchio
Aromatyczny ser krowi, półtwardy, o zdecydowanym pikantnym smaku. Doskonały na zakończenie posiłku bądź samodzielne danie w akompaniamencie warzyw. Znakomity m.in. do przystawek, focacci, pizzy czy pinsy.
Ser Ricotta salata Auricchio
Ser Ricotta Salata Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu. Ser stołowy. Doskonały również w formie tartej do wykończenia dań kuchni śródziemnomorskiej.
Ser Stracchino
Świeży, kremowy ser z pełnotłustego mleka krowiego o konsystencji pasty i aromacie twarogu do smarowania. Idealny jako przystawka, do świeżego pieczywa i wykwintnej pizzy.
Ser Taleggio DOP
Ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający od 6 do 10 tygodni, o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Bardzo dobrze smakuje z grillowanymi warzywami, bruschettą i czerwonym winem. Doskonały składnik kremowych sosów do makaronów, risotto i pizzy.
Tonno Filetti Lukus
Wysokiej jakości filety z tuńczyka w oliwie z oliwek. Doskonale komponują się z bakłażanem, cukinią i grillowaną papryką, doprawione oliwką z oliwek, pietruszką i octem balsamicznym. Idealne do drugich dań.