Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny. Sprawdzi się idealnie do tradycyjnego włoskiego risotto, z dodatkiem włoskiego specka i grzybów. Krem z dyni można także wykorzystać jako bazę do dań rybnych lub jako składnik pizzy Gourmet.
Crema quattro formaggi
Krem 4 sery z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontal, Italico, Grana Padano DOP oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmenthal. Doskonały jako sos do makaronów krótkich, takich jak penne i farfalle. Doskonale komponuje się z kluseczkami gnocchi, świetny jako dodatek do gotowanych ziemniaków.
Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.
Carciofi Tagliati
Karczochy pokrojone na ćwiartki, produkt pasteryzowany, w oleju słonecznikowym. Chrupiące i pełne naturalnego smaku. Znakomity dodatek do wielu dań i aperitivo. Doskonałe na pizzę i do kanapek na ciepło.
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
Olio extravergine al peperoncino
Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek.
Olive verdi giganti
Włoskie, olbrzymie zielone oliwki z pestką. Soczyste i bardzo smaczne. Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif. Doskonale wzbogacają smak sałatek, przekąsek i dań, świetne na ekskluzywną pizzę Gourmet Top.
Olio extravergine
Oliwa z oliwek extravergine, 100% włoska. Bardzo wszechstronna oliwa, doskonała zarówno do surowych warzyw i sałatek, jak i do gotowania.
Olio extravergine al limone
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana cytryną. Bardzo wszechstronna oliwa, doskonała zarówno do surowych warzyw i sałatek, jak i do gotowania. Znakomita do marynat oraz jako dodatek dań na bazie ryb.
Olio extravergine al pesto
Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem pesto, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej. Idealny dodatek do niezliczonej ilości dań, zwłaszcza makaronów, pizzy, włoskich grzanek – bruschetta, caprese i dań na zimno.
Olio extravergine all’aglio
Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine.
Melanzane grigliate in busta
Bakłażan grillowany w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealny dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.
Peperoni grigliati in busta
Grillowana czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju słonecznikowego z octem winnym, ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, doskonała również na tostach, w panini, grzankach, zapiekankach i na pizzy.
Zucchine grigliate in busta
Cukinia grillowana w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju. Delikatne i aromatyczne. Znakomite jako przystawka na zimno. Doskonałe do dań głównych i makaronów.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.