Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Wino Avoglia Susumaniello Puglia IGP
Czerwone wino Susumaniello apelacji Puglia IGP z okolic Salento we włoskiej Apulii. Wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowawymi refleksami, świeżych aromatach czerwonych owoców, czereśni, malin i czarnej porzeczki wytwarzane ze szczepu winogron Susumaniello. Owocowe i aksamitne w smaku. Doskonale komponuje się z wędlinami, białymi mięsami, risotto z grzybami.
Wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento
Czerwone wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento. Znakomite do zup warzywnych i pierwszych dań na bazie warzyw, gotowanych i grillowanych czerwonych mięs, ptactwa i sztufad, świeżych serów.
Wino Frida Bianco IGT Salento
Białe wino Frida IGT Salento z regionu Apulia. Bukiet o intensywnych aromatach kwiatów i świeżych owoców, przypominających brzoskwinię i morelę. Znakomite do ciepłych przystawek, dań rybnych i omułków jadalnych.
Perlagrigia sotto cenere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Wino Lugana DOC
Białe wino z winnicy Costa Arente położonej na południowych brzegach jeziora Garda. Klasyczne, niezwykle soczyste, świeże i przyjemne, zwłaszcza latem. Dobrze komponuje się z rybami. Świetne jako aperitif, doskonałe do finger food, pizzy i serów.
Ser Basajo
Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET
Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.
Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
Mascarpone
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.