Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG z aromatami dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi tonami kwiatowymi akacji i glicynii. Wino o wyraźnej osobowości świetnie komponujące się z rybami i białymi mięsami, jak też z wyszukanymi pierwszymi daniami na bazie makaronów.
Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT
Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy o kwiatowych aromatach, z nutami cytrusów i nutą glicynii i zielonego jabłka. Harmonijne i wyważone. Doskonałe jako aperitif, do delikatnych dań rybnych i delikatnych białych mięs.
Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD
DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy. Znakomite do przystawek rybnych, lekkich pierwszych i drugich dań na bazie ryb i białych mięs oraz deserów i niezbyt tłustych kremów.
Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE
Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE), bez dodatku cukru. Intensywny zapach skórki chleba, żywe nuty kwiatowe i cytrusowe. Idealne do serów dojrzewających, wędlin, dań na bazie ryb i skorupiaków, białych mięs oraz ptactwa łownego.
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
Pomodori pelati Rosso Gargano
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Cacioradicchio
Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.
Ser Gorgonzola DOP Dolce
Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.
Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.
Ser Ubriaco di Prosecco DOC
Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.
Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.