Polselli Semola Grano Duro S2
Mąka semola z twardego ziarna pszenicy. Idealna do rzemieślniczych wyrobów przygotowywanych ręcznie, zwłaszcza do produkcji świeżego makaronu.
Polselli Farina 00 Ideale per Pasta
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 do wyrobu świeżych makaronów, wyrobów z farszem i kluseczek gnocchi
Polselli Farina senza glutine per Pizza
Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.
Salame Napoli
Włoska łagodna wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, wyprodukowana wg oryginalnej receptury z Kampanii. Idealna do kanapek i na talerz wędlin oraz tradycyjnych włoskich dań neapolitańskich. Znakomita z czerwonym winem.
Speck Del Duca
Włoski speck wieprzowy z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości wędzony w dymie bukowym. Doskonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Speck semistagionato
Dojrzewający 5 miesięcy włoski speck z Trydentu z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o charakterystycznym smaku, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia na drewnie bukowym. Dokonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Spianata calabra TOP
Włoskie pikantne salami dojrzewające z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i dodatkiem włoskiej ostrej papryczki peperoncino. Specjał z regionu Kalabria. Znakomity dodatek do kanapek, grzanek, tostów, pizzy oraz na deskę wędlin.
Spianata piccante a fettine
Włoskie pikantne salami dojrzewające z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i dodatkiem włoskiej ostrej papryczki peperoncino w plasterkach. Specjał z regionu Kalabria. Znakomity dodatek do kanapek, grzanek, tostów, pizzy oraz na deskę wędlin.