Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Patè di Pomodori Verdi 100 g
Pesto z zielonych pomidorów, z dodatkiem kaparów i bakłażanów. Doprawione zostało oliwą z oliwek extra virgin. Wyjątkowo pasuje do makaronu (do ugotowanego makaronu dodaj pesto oraz tarty ser), a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.
Peperoni Salentini Piccanti 230 g
Ostre salentyńskie papryczki "cornetti" w zalewie z oliwą z oliwek extra virgin. Pikantne krążki papryki, których smakiem możesz cieszyć się cały rok. Produkt uniwersalny - świetny na deskę serów i wędlin w odsłonie "na ostro" lub na kawałek chrupiącego chleba, tak po prostu.
Patè Bomba 100g
Pasta z dojrzewających w soli ostrych papryczek. Papryczki następnie zostają zmielone z dodatkiem śródziemnomorskich przypraw i zalewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini, taralli).
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano