Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Peperoncini gialli goccia
Żółte papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Peperoncini rossi goccia
Czerwone papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Spadine di verdure
Szaszłyki warzywne w zalewie octowej. Idealne jako aperitif. Doskonale sprawdzą się jako dekoracja desek serów i wędlin.
Salsa dolce-piccante di pere
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.
Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Idealne do deski serów. Salsa pomarańczowa idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowa pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowa natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco, Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
Salsa di peperoni
Salsa paprykowa o słodko-kwaśnym, lekko korzennym smaku. Idealna do czerwonego mięsa i serów dojrzewających.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w oleju roślinnym z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Idealne do pizzy i kanapek. Gotowe do użycia.
Crema di carciofi
Krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny. Doskonały do wykwintnych kanapek, makaronów, ryżu i bułek z wytrawnym nadzieniem i ryb.
Cuore di carciofo
Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Doskonale wzbogacają sałatki i kanapki, idealne zarówno jako dodatek do dań głównych, jak i pizzy.
Carciofi Tagliati
Karczochy pokrojone na ćwiartki, produkt pasteryzowany, w oleju słonecznikowym. Chrupiące i pełne naturalnego smaku. Znakomity dodatek do wielu dań i aperitivo. Doskonałe na pizzę i do kanapek na ciepło.
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
Olive nere grecia con osso
Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.
Olive nere senza osso in latta
Drylowane hiszpańskie czarne oliwki w puszce bez pestek. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.
Olive verdi senza osso in latta
Drylowane zielone oliwki hiszpańskie. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.