Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajdują się szafran, sól morska, bazylia i oregano, które swoim korzennym smakiem i zapachem wspaniale pasują do kuchni śródziemnomorskiej.
Idealnie komponują się również z serami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą.

Oferujemy również aromatyczne, gęste i syte marynaty oraz salsy, znakomite do każdego włoskiego dania.

67 produktów

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Basilico

Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Battuto di olive leccino, acciughe e capperi

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi all’aceto

Smaczne La Palma są to głównie kapary o górzystym charakterze, które cechują ich klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Cipolle borretane in agrodolce

Cebula boretańska znana jest w całych Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Jest to odmiana cebuli powszechnie używana do produkcji marynat. W regionie Emilia Romagna podaje się ją z kluskami, wędlinami lub jako dodatek do dań głównych.

Crema agli asparagi

Crema di asparagi Rozkosz degustacji uzyskana wybierając najlepsze szparagi. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Nadaje się do mięs, wędlin i serów, idealny dodatek do makaronów, risotto.

Crema ai carciofi

Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP jest to odmiana cykorii charakteryzująca się intensywnym, ciemnym czerwonym kolorem w białe prążki.

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Crema quattro formaggi

Crema 4 formaggi Krem powstał z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontina, Italico, Grana Padano oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmental.

Cuore di carciofi

Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Filetti di alici

Friarielli sott’olio

Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Frutti del cappero all’aceto di vino

Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

Giardiniera Agrodolce

Giardiniera są to różnego rodzaju siekane warzywa, gotowane w wodzie z octem. Stosuje się je jako dodatek, ozdobę lub składnik dań głównych.

Melanzane a filetti

Pokrojone w plasterki bakłażany, doprawione i zakonserwowane w oleju z pestek słonecznika. Idealne jako dodatek do dań zimnych oraz makaronów.

Melanzane grigliate

Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Mostarda di ciliege rosse

Musztarda z czerwonych wiśni

Lazzaris

Mostarda di frutta

Produkowana jest z kandyzowanych owoców, które zanurzone w syropie cukrowym i oleju musztardowym zachowują swój charakterystyczny smak.

Lazzaris

Mostarda di mele a spicchi

Otrzymywana jest dzięki przetworzeniu cząstek świeżych jabłek bez pestek, obranych i kandyzowanych. Poleca się ją w towarzystwie czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów.

Lazzaris

Mostarda di verdure

Jest to słodko-pikantna specjalność, która łączy w sobie smak siedmiu warzyw. To oryginalne połączenie tworzy nowy, niepowtarzalny smak w tradycji kulinarnej.

Olive leccino con peperoncino

Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Olive nere denocciolate Riviera

Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Olive nere grecia con osso

Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Olive verdi piccanti

Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Origano

Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.

Passata di pomodoro tradizionale

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Pate’ di carciofi

Miękki i kremowy miąższ, łatwy do rozprowadzenia. Delikatny i przyjemny smak, lekko kwaskowaty.

Pate’ di olive nere

Pasta z czarnych oliwek dla prawdziwych koneserów, która uwalnia wszystkie intensywne smaki czarnych oliwek zalanych oliwą z oliwek. Świetnie nadaje się na grzanki, tosty, idealny do przygotowywania różnego rodzaju sosów.

Pepe nero

Idealny do wszystkich dań.

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva

Pasta z ostrej mielonej papryczki przygotowywana w sposób tradycyjny. Przepyszne papryczki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Peperoncino piccante

Czerwona papryczka chili jest królową przypraw używanych w Kalabrii, zwłaszcza na południu. Swoje zastosowanie najczęściej znajduje w typowej kuchni kalabryjskiej, w której używa się jej do dań pikantnych.

Peperoni a falde in agrodolce

Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej w słoiku 540 g.

Peperoni grigliati

Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.

Pesto alla Genovese

Przygotowywane jest według tradycyjnej metody na zimno, używając tylko i wyłącznie bazylii z pierwszego i drugiego koszenia, gdy łodyga jest miękka a liście pachną najintensywniej.

Pesto con Basilico alla genovese DOP

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Pinoli

Tylko na zamowienie

Pomodori secchi

To typowy produkt z Południowych Włoch. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz świeże i pyszne dania główne.

Pomodori secchi

Suszone pomidory są bardzo popularną marynatą w regionie Calabria i Puglia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek, grzanek.

Pomodori secchi ciliegino

To typowy produkt z Południowych Włoch.

Pronto Toast

Najważniejszą cechą tego produktu jest łatwość użycia, która w bardzo krótkim czasie pozwala przygotować wyśmienite przekąski.

Radicchio grigliato

Czerwone Radicchio z Treviso IGP jest to odmiana cykorii charakteryzująca się intensywnym, ciemnym czerwonym kolorem w białe prążki. Jest chrupiąca oraz posiada lekko gorzki, niepowtarzalny smak.

Polselli

Sale marino artigianale

Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.

Salsa dolce piccante ai frutti di bosco

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di cipolla

Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di fichi

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di peperoni

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di pere

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne. Idealne jako aperitif.

Sugo al basilico

Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek.

Sugo all’amatriciana

Sos pomidorowy z policzkiem wieprzowym, boczkiem i ostrą papryczką. Sos amatriciana jest jednym z najbardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni włoskiej.

Sugo all’arrabbiata

Sugo all’arrabiata  gotowy sos do przygotowywania pierwszego dania o charakterystycznym smaku, by zaskoczyć twoich gości.

Sugo alla marinara

Bardzo prosty i smaczny sos o śródziemnomorskim smaku. Doskonały do aromatyzowania potraw z makaronu.

Sugo con carne marchigiana IGP

Sos z mięsem IGP najpopularniejszy z włoskich sosów do makaronów. Smaczny sos ragu z mięsa wołowego przygotowany według tradycyjnej receptury.

Sugo tonno e olive

Śródziemnomorski sos do makaronu, gotowy do użytku. Bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki wykończone doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek.

Tris di dalse dolci piccanti: fichi, pere, arance

Trio sosów słodko-pikantnych o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Zafferano in stimmi biologico di San Gimignano

Zucchine Grigliate

Zapach autentyczności grillowanej cukini i odrobina papryczki, oregano i pietruszki dodają tym warzywom odpowiedniej werwy aby stać się jeszcze bardziej apetycznymi.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów