Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajdują się szafran, sól morska, bazylia i oregano, które swoim korzennym smakiem i zapachem wspaniale pasują do kuchni śródziemnomorskiej.
Idealnie komponują się również z serami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą.

Oferujemy również aromatyczne, gęste i syte marynaty oraz salsy, znakomite do każdego włoskiego dania.

66 produktów
Delduca - placeholder Nowość

Crema di radicchio

Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Delduca - placeholder Nowość

Bomba calabrese piccante

Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Delduca - placeholder

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Battuto di olive mediterraneo

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Delduca - placeholder

Capperi all’aceto

Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Delduca - placeholder

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Cipolle borettane in agrodolce

Cebulki borettańskie znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do klusek, wędlin i jako dodatek do dań głównych.

Delduca - placeholder

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Delduca - placeholder

Crema agli asparagi

Delikatny i wyrafinowany krem z młodych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań, mięs, wędlin i serów. Idealny dodatek do makaronów i risotto.

Delduca - placeholder

Crema ai carciofi

Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Delduca - placeholder

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Delduca - placeholder

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Delduca - placeholder

Crema quattro formaggi

Crema 4 formaggi Krem powstał z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontina, Italico, Grana Padano oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmental.

Delduca - placeholder

Cuore di carciofi

Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Delduca - placeholder

Friarielli sott’olio

Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Delduca - placeholder

Frutti del cappero all’aceto di vino

Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

Delduca - placeholder

Giardiniera Agrodolce

Giardiniera są to różnego rodzaju siekane warzywa, gotowane w wodzie z octem. Stosuje się je jako dodatek, ozdobę lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Melanzane a filetti

Pokrojone w plasterki bakłażany, doprawione i zakonserwowane w oleju z pestek słonecznika. Idealne jako dodatek do dań zimnych oraz makaronów.

Delduca - placeholder

Melanzane grigliate

Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Delduca - placeholder

Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance

Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Delduca - placeholder

Mostarda di ciliege rosse

Musztardka z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy o słodko-pikantnym smaku. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di frutta

Musztardka z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di mele a spicchi

Otrzymywana jest dzięki przetworzeniu cząstek świeżych jabłek bez pestek, obranych i kandyzowanych. Poleca się ją w towarzystwie czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di verdure

Słodko-pikantny specjał powstały z połączenia smaku siedmiu warzyw. Oryginalne połączenie tradycyjnych składników.

Delduca - placeholder

Olive leccino con peperoncino

Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Delduca - placeholder

Olive nere denocciolate Riviera

Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Delduca - placeholder

Olive nere grecia con osso

Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.

Delduca - placeholder

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Delduca - placeholder

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Delduca - placeholder

Olive verdi piccanti

Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Delduca - placeholder

Passata di pomodoro tradizionale

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Delduca - placeholder

Pate’ di carciofi

Miękki i kremowy miąższ, łatwy do rozprowadzenia. Delikatny i przyjemny smak, lekko kwaskowaty.

Delduca - placeholder

Pate’ di olive nere

Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Delduca - placeholder

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva

Pasta z ostrej mielonej papryczki przygotowywana w sposób tradycyjny. Przepyszne papryczki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Delduca - placeholder

Peperoni a falde in agrodolce

Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej w słoiku 540 g.

Delduca - placeholder

Peperoni grigliati

Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.

Delduca - placeholder

Pesto alla Genovese

Przygotowywane jest według tradycyjnej metody na zimno, używając tylko i wyłącznie bazylii z pierwszego i drugiego koszenia, gdy łodyga jest miękka a liście pachną najintensywniej.

Delduca - placeholder

Pesto con Basilico alla genovese DOP

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Delduca - placeholder

Pomodori secchi ciliegino

To typowy produkt z Południowych Włoch.

Delduca - placeholder

Pomodori secchi

Suszone pomidory to typowy produkt południa Włoch. Pełne słońca i aromatyczne. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz znakomite dania główne.

Delduca - placeholder

Pomodori secchi con spezie

Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.

Delduca - placeholder

Pronto Toast

Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.

Delduca - placeholder

Salsa dolce piccante ai frutti di bosco

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di cipolla

Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di fichi

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di peperoni

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.

Delduca - placeholder

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne. Idealne jako aperitif.

Delduca - placeholder

Sugo al basilico

Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek.

Delduca - placeholder

Sugo all’amatriciana

Sos pomidorowy z policzkiem wieprzowym, boczkiem i ostrą papryczką. Sos amatriciana jest jednym z najbardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni włoskiej.

Delduca - placeholder

Sugo all’arrabbiata

Gotowy sos do makaronu z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino.

Delduca - placeholder

Sugo alla marinara

Bardzo prosty i smaczny sos o śródziemnomorskim smaku. Doskonały do aromatyzowania potraw z makaronu.

Delduca - placeholder

Sugo con carne marchigiana IGP

Sos z mięsem IGP najpopularniejszy z włoskich sosów do makaronów. Smaczny sos ragu z mięsa wołowego przygotowany według tradycyjnej receptury.

Delduca - placeholder

Sugo tonno e olive

Śródziemnomorski sos do makaronu, gotowy do użytku. Bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki wykończone doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek.

Delduca - placeholder

Zafferano in stimmi biologico di San Gimignano

Delduca - placeholder

Pepe nero

Idealny do wszystkich dań.

Delduca - placeholder

Pinoli

Tylko na zamowienie

Delduca - placeholder

Peperoncino piccante

Czerwona papryczka peperoncino jest królową przypraw, popularną zwłaszcza na południu Włoch. Bardzo charakterystyczna dla tradycyjnej kuchni kalabryjskiej, która słynie z pikantnych specjałów.

Delduca - placeholder

Origano

Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.

Delduca - placeholder

Basilico

Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Delduca - placeholder
Polselli

Sale marino artigianale

Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di pere

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów