Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Pesto con Basilico alla genovese DOP
Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, sera Grana Padano, orzeszków piniowych z dodatkiem czosnku i soli

Fior di Capperi
Marynowane owoce kaparów z ogonkami w zalewie z octem winnym. Owoce kaparów sprawdzą się doskonale jako przekąska, przystawka i finger food.

Funghi Champignon in olio di oliva
Pieczarki w oliwie z oliwek z dodatkiem octu winnego, pietruszki, ostrej papryczki peperoncino i czosnku. Doskonałe do ozdabiania kanapek i dań, znakomity składnik przystawek i przekąsek oraz sałatek ryżowych.

Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.

Patè di funghi porcini
Pasta z borowików szlachetnych. Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs. Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.

Peperoncini farciti con tonno
Papryczki faszerowane tuńczykiem w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego z dodatkiem czosnku i oregano. Doskonałe jako wykwintna przekąska i przystawka.

Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.

Sugo tonno e olive
Śródziemnomorski sos do makaronu, bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki, wykończony doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek. Gotowy do podania po podgrzaniu.

Asparagina
Główki małych, delikatnych zielonych szparagów w zalewie z octu winnego, oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, z dodatkiem oregano, pikantnej papryczki peperoncino i soli

Involtini di Pomodori con Tonno
Roladki z suszonych pomidorów nadziewane tuńczykiem, w formie koreczków z wykałaczką. Idealne na przekąskę do aperitivu oraz przystawkę.

Sughetto ai Carciofi
Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.

Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania

Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.

Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva
Pasta z ostrej mielonej papryczki peperoncino z czosnkiem, oregano, octem winnym. Świetna na grzanki, bruschettę, dodatek do przekąsek oraz przydania ostrości sosom do makaronu.

Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.

Carciofini farciti con tonno
Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.

Friarielli in olio di oliva
Wysokiej jakości brokuły neapolitańskie "friarielli" w oliwie z oliwek i occie winnym z dodatkiem oregano, pikantną papryczką peperoncino, czosnkiem i solą. Delikatna i niebanalna przystawka z okolic Neapolu

Olive leccino denocciolate in olio di semi di girasole
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.

Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Salsa dolce-piccante di Ciliegie con Zenzero BIO
Salsa słodko-pikantna z czereśni z dodatkiem imbiru BIO. Idealny akompagnament dla przystawek, drugich dań, serów i warzyw.

Sugo al basilico
Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek.

Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.

Salsa dolce-piccante ai frutti di bosco
Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Salsa dolce-piccante di Arance
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych pomarańczy i dodatkiem aromatu musztardy. Znakomita do kaczki i kurczaka z rożna, serów typu crescenza, świeżych serów kozich czy mozzarelli.

Salsa dolce-piccante di Mele Cotogne
Salsa słodko-pikantna z pigwy z aromatem musztardy. Polecana do serów kozich, owczych o średnim okresie dojrzewania, serów provolone i caciocavallo, po roquefort i słodką gorgonzolę. Doskonale nadaje wyrazu białym mięsom.

Salsa dolce-piccante di Fichi e Senape BIO
Salsa słodko-pikantna z fig z musztardą i papryczka peperoncino BIO. Znakomita do przystawek, drugich dań, serów i warzyw.

Salsa dolce-piccante di pere
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Salsa dolce-piccante di Arance con Senape e Peperoncino BIO
Salsa słodko-pikantna z pomarańczy z aromatem musztardy i dodatkiem papryczki peperoncino BIO. Idealna do przystawek i warzyw, do świeżych kremowych serów, takich jak stracchino, mascarpone i ricotta, interesująca również do burgerów i czerwonych mięs.

Salsa dolce-piccante di mele a spicchi
Salsa słodko-pikantna z cząstkami kandyzowanych jabłek. Świetna do czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów, ale też jako deser i nadzienie do ciast.

Salsa dolce-piccante di peperoni
Salsa słodko-pikantna z papryki. Idealna do czerwonego mięsa i serów dojrzewających.

Salsa dolce-piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Salsa dolce-piccante di verdure
Salsa słodko-pikantna z siedmiu kandyzowanych warzyw. Idealna do wędlin, mięs oraz ryb.

Salsa dolce-piccante di fichi
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.

Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.

Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.

Pesto alla genovese DOP
Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli

Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Capperi all’aceto
Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Capperi al sale
Włoskie małe kapary w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony

Capperi medi
Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane włoskie ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.

Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Carciofi rustici
Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carciofini
Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki borettańskie znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do klusek, wędlin i jako dodatek do dań głównych.

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena
Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Crema agli asparagi
Delikatny i wyrafinowany krem z młodych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań, mięs, wędlin i serów. Idealny dodatek do makaronów i risotto.

Crema ai carciofi
Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Crema di radicchio
Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Crema quattro formaggi
Crema 4 formaggi Krem powstał z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontina, Italico, Grana Padano oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmental.

Cuore di carciofi
Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Friarielli sott’olio
Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Frutti del cappero all’aceto di vino
Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

Giardiniera Agrodolce
Giardiniera są to różnego rodzaju siekane warzywa, gotowane w wodzie z octem. Stosuje się je jako dodatek, ozdobę lub składnik dań głównych.

Melanzane grigliate
Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Olive leccino con peperoncino
Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Olive nere grecia con osso
Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.

Olive Verdi giganti
Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Olive verdi giganti Cerignola
Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Olive verdi piccanti
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Peperoni a falde in agrodolce
Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej w słoiku 540 g.

Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.

Pesto alla Genovese
Przygotowywane jest według tradycyjnej metody na zimno, używając tylko i wyłącznie bazylii z pierwszego i drugiego koszenia, gdy łodyga jest miękka a liście pachną najintensywniej.

Pomodori secchi ciliegino
Suszone pomidorki koktajlowe w oleju. Delikatne i bardzo aromatyczne. Typowy produkt południowych Włoch. Idealny dodatek zarówno do przekąsek jak i dań głównych.

Pomodori secchi
Suszone pomidory to typowy produkt południa Włoch. Pełne słońca i aromatyczne. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz znakomite dania główne.

Pomodori Secchi
Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.

Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.

Spadine di verdure
Szaszłyki warzywne. Idealne jako aperitif.

Zafferano in stimmi biologico di San Gimignano

Pepe nero
Idealny do wszystkich dań.

Pinoli
Tylko na zamowienie

Peperoncino piccante
Czerwona papryczka peperoncino jest królową przypraw, popularną zwłaszcza na południu Włoch. Bardzo charakterystyczna dla tradycyjnej kuchni kalabryjskiej, która słynie z pikantnych specjałów.

Origano
Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.

Rosmarino
Rozmaryn charakteryzuje się intensywnym smakiem i korzennym, delikatnie gorzkim i sosnowym zapachem. Zaliczany do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Znakomicie aromatyzuje mięso, wędliny i sosy.

Basilico
Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
