Nasze produkty

Oferujemy wyselekcjonowane produkty najwyższej jakości, dzięki którym każda potrawa nabierze prawdziwego włoskiego charakteru.

U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
18 produktów
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mięso wieprzowe z włoskich tusz. Po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny, pistacji i aromatycznych ziół. Używany m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek.

La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Średnio dojrzewający ser pleśniowy z mleka owczego

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino I’ grezzo

Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al tartufo

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alla noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo

Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, otulony sianem na skórce.

Nowość
San Leonino

Wino Chianti Classico Al Limite DOCG 2016

Czerwone wytrawne, kwintesencja zapachów Toskanii

Nowość
San Leonino

Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG 2012

Czerwone wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU

Nowość
San Leonino

Wino Governo All’Uso Toscano IGT 2017

Czerwone wytrawne, świeże, miękkie, a równocześnie surowe i ascetyczne

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów