

Pasta Brema

Kiedy pasja i rzemiosło łączą się w jedno, powstają najwyższej jakości produkty o autentycznym smaku.
Wytwórnia świeżego makaronu Pasta Brema powstała 16 lipca 1990 roku na północy Włoch.
Narodziła się z pomysłu dwóch przyjaciół, którzy zdecydowali się poświęcić swój czas i energię, angażując się w produkcję świeżego makaronu.
Wytwórnia Pastificio Brema była jedną z pierwszych, która postawiła na składniki pochodzenia biologicznego wykorzystując przy tym konwencjonalne technologie i systemy obróbki, dzięki czemu powstały wyszukane i pełne smaku produkty. Cały proces produkcji odbywa się w Wytwórni na bazie wysokiej jakości oryginalnych składników, co pozwala zagwarantować jakość i autentyczność finalnego produktu.
Obecnie firma oferuje różne rodzaje świeżego makaronu, w tym także makaron nadziewany.

Pasta Brema rodzi się 16 lipca 1990 roku dzięki intuicji i determinacji dwóch młodych przyjaciół, Florio Bressan i Gino Maino, którzy postanawiają poświęcić cały swój wysiłek produkcji świeżego makaronu. Ich wspólne przedsięwzięcie początkowo rozwija się w małym laboratorium rzemieślniczym w San Pietro in Gu. Na początku produkują jedynie typowe, tradycyjne kształty makaronów: bigoli, lasagne, tagliatelle, gnocchi. Wkrótce jednak klienci zaczynają dopytywać o inne rodzaje i kształty makaronów. W związku z tym oferta nowych produktów zaczyna się poszerzać, w szczególności o makarony nadziewane i o różnych kształtach (tortellini, ravioli, tortelloni) oraz poszerza się też gama nadzień.
W tym to czasie rozszerza się również krąg odbiorców i makaron Brema zaczyna być poszukiwany już nawet poza obszarem prowincji Padwa i Vicenza. W tym momencie pojawia się też zatem potrzeba znalezienia nowego miejsca, zdolnego do pomieszczenia wzrostu produkcji i dalszego poszerzania rynków referencyjnych.