Pastificio G. di Martino Penne Mezzani Rigate Dolce&Gabbana
Pastificio G. di Martino Penne Mezzani Rigate Dolce&Gabbana
Penne mezzani rigate (pióra) to makaron z włoskiej semoliny z twardej pszenicy durum. Prążkowany kształt pomaga zatrzymać sos. Świetnie pasuje do makaronu alla norma (z bakłażanem, pomidorami i słoną ricottą), sosu borowikowego czy klasycznego pesto bazyliowego.
Pastificio G. di Martino Gnocchi Sardi Dolce&Gabbana
Gnocchi sardi to krótki, prążkowany makaron pochodzący z Sardynii. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Te małe kąski są idealne do solidnych sosów z kiełbasą, jagnięciną lub dziczyzną.
Pastificio G. di Martino Candele Dolce&Gabbana
Makaron Candele (świece) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do dań z piekarnika oraz zup.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.
Pastificio G. di Martino Ziti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Ziti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.
Krem orzechowy Oliotella Nocciola 250 g
Krem orzechowo-czekoladowy z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z Sonnino. Bez glutenu i 100% wegański. Do rozsmarowania na kromce chleba lub jako element wypieków.
Pastificio G. di Martino Mezzi Paccheri Dolce&Gabbana
Makaron Paccheri to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Idealny do zapiekanych dań z makaronu, zup i sałatek makaronowych.
Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana
Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.
Pastificio G. di Martino Pappardelle
Makaron Pappardelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten rodzaj makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti (długie nitki) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla klasycznych sosów np. al pomodoro czy aglio olio.