Nduja Piccante

Nduja Piccante
‘Nduja to miękka, pikantna wędlina wieprzowa o maślanej konsystencji, z dużą zawartością papryczki peperoncino, rodem z regionu Kalabria. Świetna na pizzę, do sosów, makaronów, kanapek, dojrzałych serów.

Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.

Salsa dolce piccante di Albicocca
Salsa morelowa o aksamitnej konsystencji. Idealna do wędlin o zdecydowanym smaku jak speck, salami, mortadela, do dań z dziczyzny, sera taleggio lub pikantnej gorgonzoli

Sfilacci di Manzo
Podsuszane mięso wołowe w postaci drobnych wiórków, tzw. wołowina "szarpana". Sfilacci smakują doskonale na surowo przyprawione oliwą, solą i cytryną. Mogą być dodatkiem do sałatek i pizzy, a także składnikiem wielu wyszukanych receptur.

Melanzane a filetti
Krojone bakłażany w zalewie na bazie octu winnego i oleju słonecznikowego, doprawione peperoncino, czosnkiem, oregano. Znakomite jako przystawka i dodatek do dań. Doskonałe do kanapek i włoskich panini oraz na tosty.

Cipolle Borettane marinate in ”Aceto balsamico di Modena IGP” e farcite con tonno
Cebulki boretańskie marynowane w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP i nadziewane tuńczykiem. Szczególnie polecane jako wykwintna przystawka lub akompaniament aperitifów.

Spicchi di carciofi
Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.

Mortadella Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella bez pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.

Salametto al tartufo
Włoskie drobno mielone salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Wykwintny produkt dla koneserów. Znakomite na wykwintną deskę wędlin.

Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.