Fattorie del Duca – Targi HORECA 2022
W dniach 16-18 listopada miały miejsce Targi Horeca w krakowskim Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków. Wydarzenie cieszy się rokrocznie ogromnym zainteresowaniem i przyciąga wielu profesjonalistów z branży gastronomicznej, hotelarskiej i restauracyjnej, a także producentów i dostawców z Polski i zagranicy.
Targi HORECA i Fattorie del Duca
Targi HORECA to dla Fattorie del Duca czas, w którym co roku świętujemy funkcjonowanie firmy w Polsce. W tym roku targi HORECA były dla nas wyjątkowe pod wieloma względami. Podczas trwającego wydarzenia, obchodziliśmy 10-lecie działalności w Polsce. Targi HORECA są dla naszej firmy Fattorie del Duca symbolem powstania i rozwoju – to na tych targach wszystko się zaczęło. 10 lat temu w 2012 roku reprezentowaliśmy naszą, wtedy mało znaną firmę, na bardzo małym stoisku, około 9 mkw. Z kolei podczas tegorocznego Jubileuszu mieliśmy bardzo duże stoisko o wymiarach 90 mkw!
Fattorie del Duca na targach HORECA
Z okazji 10-lecia istnienia firmy w Polsce przez wszystkie trzy dni targów prowadziliśmy degustację naszych najlepszych produktów. Goście jak zawsze mogli wziąć udział w wielu interesujących sesjach, warsztatach i seminariach, które pogłębiały tajniki branży gastronomicznej.
W czasie targów miały miejsce niesamowite wystawy, prezentacje i degustacje. Zorganizowaliśmy specjalne pokazy z niespodziankami dla naszych Klientów i Pracowników. Podczas trzech dni targów HORECA na naszym stoisku C13 na bieżąco były wypiekane absolutnie fenomenalne włoskie wypieki – pizza klasyczna, pizza alternatywna, focaccia, panini, pinsa.
Można było również skosztować produktów, które na co dzień wybierają nasi Partnerzy do swoich lokali, m.in. marynaty, salsy, trufle i grzyby, włoskie wędliny i mięsa, oliwy i octy, a także dodatki idealnie dobrane na pizzy, pinsie, focacci. Nad wypiekami czuwali bezbłędni pizzaiolo – Łukasz Hrabia Accademia en Plato oraz międzynarodowy mistrz pizzy Simone Desogus.
10 urodziny Fattorie del Duca
W trakcie trwających targów HORECA zorganizowaliśmy jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne 10 urodziny Fattorie del Duca. Nasze urodzinowe przyjęcie odbyło się 16 listopada z okazji Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie. Od samego rana towarzyszyła nam muzyka, a same urodziny zwieńczone zostały absolutnie wyjątkowym tortem i szampańskim nastrojem wszystkich zgromadzonych. Podczas party Music&Tasty chcieliśmy podzielić się ze wszystkimi jakością, smakiem i aromatem produktów, które oferujemy.
Świętowaliśmy jak prawdziwa włoska rodzina! Wspólne posiłki, kosztowanie, dzielenie się radością z jedzenia – to były najlepsze urodziny pod słońcem! Chcieliśmy, aby każdy, kto odwiedził nasze stoisko, mógł przenieść się do włoskiej hacjendy i zasmakować smaków, które znamy ze słonecznej Italii. Wszystko w akompaniamencie rozmów i muzyki, w towarzystwie najlepszego jedzenia i Prosecco. Każdy chętny mógł wznieść toast za Fattorie del Duca kieliszkiem najlepszego Prosecco prosto z mobilnego Piaggio Prosecco.
Rebranding marki Fattorie del Duca
W trakcie trwających targów HORECA 2022 zaprezentowaliśmy także nasz nowy wizerunek. Goście mogli po raz pierwszy zobaczyć odświeżone logo. Pożegnaliśmy się z grafiką symbolizującą fattorie, a wprowadziliśmy kolory włoskiej flagi, które wskazują dokładnie nasze pochodzenie.
Targi HORECA dla Fattorie Del Duca okazały się sukcesem i były doskonałą okazją do promocji produktów i usług oraz wymiany doświadczeń między profesjonalistami z branży gastronomicznej.
Dla naszych wszystkich Partnerów, Klientów, Gości i Pracowników był to czas nie tylko świętowania, ale i bardzo intensywnej pracy. W tym miejscu składamy najserdeczniejsze podziękowania naszym Pracownikom oraz Partnerom:
- Polselli – La Farina Italiana
- Duca Di Dolle Prosecco
- OEM Your Pizza Hub oem-forni.co.uk & G-Centrum Pizza System moretti-forni.co.uk
- Beppino Occelli
- Toscobosco – la casa del tartufo,
- ProseccoV8+
- Caseificio Valcolatte
- Woda i Mąka – pizzeria Rzeszów.
Specjalne podziękowania kierujemy dla Stefano Zedde z Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce.
Historia Fattorie del Duca
Fattorie del Duca została zbudowana na fundamentach rodzinnej, włoskiej tradycji. Historia firmy rozpoczęła się w 1967 roku w bardzo znanym włoskim mieście na wzgórzach Prosecco – Conegliano, kiedy to dziadek współwłaściciela – Massimo Romy założył firmę dostarczającą włoskie produkty spożywcze dla gastronomii. Następnie w 2012 roku Chiara i Massimo postanowili przyjechać do Polski, aby rozpocząć swój biznes Fattorie del Duca.
Co wyróżnia Fattorie del Duca? Naszym priorytetem jest dbanie o dobre relacje z dostawcami, którzy gwarantują jakość oferowanych przez nas produktów.
Jesteśmy wdzięczni i dumni z prowadzenia działalności Fattorie del Duca w Polsce. Chcemy podziękować wszystkim, którzy byli z nami przez ostatnie 10 lat i tym, którzy są z nami nadal. Dziękujemy naszym włoskim Dostawcom, polskim Klientom i Partnerom.