Poznaj naszą historię!

Początki firmy w branży spożywczej sięgają lat 60-tych ubiegłego stulecia, kiedy to nasi dziadkowie otworzyli działalność gospodarczą w małej miejscowości w okolicach Wenecji, Conegliano (ojczyzna Prosecco).

Najstarsi często wspominają czasy, kiedy rolnicy z okolicznych wiosek przywozili do ich domu świeże płody rolne w olbrzymich wiklinowych koszach. Dziadkowie dostarczali Klientom produkty przemierzając na rowerach kilometry polnych dróg w towarzystwie wnuków, którzy chętnie pomagali im w pracy.

Tajniki wiedzy jak rozpoznać cechy dobrego i wyszukanego produktu przekazuje się u nas od pokoleń z ojca na syna.
Jedzenie jest jedną z przyjemności życia, a naszym celem jest dzielenie się przepisami na smaczne potrawy czerpiąc z sekretów prawdziwej, tradycyjnej włoskiej kuchni.

Od ponad 60 lat zajmujemy się poszukiwaniem, selekcjonowaniem i dystrybucją wędlin, serów i innych specjałów.

Osoby, z którymi pracujemy mówią o nas, że jesteśmy „rzemieślnikami smaku”, ponieważ stosując tradycyjne receptury dbamy o tworzenie przyjemności płynącej ze smakowania dobrego jedzenia, stworzonego z naturalnych, świeżych produktów, idealnych do kreowania zdrowych dań.

Na polskim rynku specjalizujemy się w sprzedaży i dystrybucji wędlin i serów dla restauracji, małych sklepów, szefów kuchni, którzy stawiają na wybór produktów dobrej jakości, wyselekcjonowanych z dbałością i w dobrej cenie. Tak, jak zamówienie prosto u włoskiego serowara czy wędliniarza.